Fysiotherapie de Huet Doetinchem
  • Fysiotherapie de Huet Doetinchem
  • Fysiotherapie de Huet Doetinchem
  • Fysiotherapie de Huet Doetinchem
  • Fysiotherapie de Huet Doetinchem
  • Fysiotherapie de Huet Doetinchem

Fysiotherapie

Wat kunt u tijdens een behandeling verwachten?

Een behandeling duurt maximaal een half uur per keer. Bij de eerste afspraak vormt onze fysiotherapeut
een zo volledig mogelijk beeld van uw klachten, door u eerst te onderzoeken en vragen te stellen.
Op basis daarvan wordt er samen met u een behandelplan opgesteld.

Dit behandelplan is altijd maatwerk en dus persoonsgebonden. Wij gaan uit van uw situatie en omstandigheden, hetgeen uiteraard alleen mogelijk is met een persoonlijke benaderingswijze.

Onze fysiotherapeuten zijn deskundigen als het gaat om verantwoord bewegen. Een belangrijk onderdeel van de behandeling is vaak oefentherapie. Deze is bedoeld om de bewegingsmogelijkheden van gewrichten te beïnvloeden en spierkracht te vergroten. U leert hoe u door verantwoord te bewegen verdere problemen kunt voorkomen of beperken.

Middelen van behandeling

Afhankelijk van uw klacht werken wij tijdens de behandeling bijvoorbeeld aan coördinatie, stabiliteit, kracht en mobiliteit. Maar ook het trainen van uithoudingsvermogen is een belangrijke factor bij herstel.

Om dit te bereiken kan er gebruik worden gemaakt van manuele handelingen door onze fysiotherapeut. Daarnaast zal er met u geoefend worden, eventueel met gebruik van hulpmiddelen.

Hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan kleine gewichten, weerstandsbanden, kantelplanken, fitness apparatuur etc.

Vaak geven wij u ook een oefenprogramma mee voor thuis zodat u tussen de behandelingen door verder kunt blijven werken aan uw herstel.

Waar vindt de behandeling plaats?

Doorgaans komt u bij ons op de praktijk. Indien u niet in staat bent naar ons toe te komen is behandeling bij u aan huis ook mogelijk.